Στα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε ο Θάνος Πλεύρης θα εισάγει στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και τον ΕΟΠΥΥ.
Η κριτική που έχει υπάρξει μέχρι στιγμής από τους φορείς των γιατρών και υγειονομικών είναι απορριπτική.
Ο ΠΙΣ απορρίπτει το σύνολο σχεδόν των άρθρων, αποδέχεται όμως να συζητήσει το νομοσχέδιο εν συνόλω. Πρόκειται για σύμπτωμα της διχασμένης υπόστασης ενός φορέα, ο οποίος υπό άλλες συνθήκες θα υπερακόντιζε για ρυθμίσεις, όπως οι ΣΔΙΤ και η ιδιωτικοποίηση των Νοσοκομείων, τώρα όμως ανέβλεψε, όπως ο τυφλός στο θαύμα της Καινής Διαθήκης.
Απεναντίας, η ΟΕΝΓΕ παραμένει ακέφαλη, μετά τη βουλιμική ενέργεια της ΔΗΠΑΚ που θέλησε να υφαρπάξει μία έδρα από την ΠΑΣΚΕ, οδηγώντας το ζήτημα στα δικαστήρια, όπου αύριο εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα. Όμως, είναι αμφίβολο αν εμφανίζονταν στη Βουλή η ΟΕΝΓΕ, ακόμη και στην περίπτωση που είχε ήδη εκλέξει πρόεδρο η προσκείμενη στο ΚΚΕ παράταξη. Στα τελευταία τέσσερα νομοσχέδια που περιλάμβαναν ρυθμίσεις για την υγεία, η κ. Ρέτζιου έλαμψε δια της απουσίας της κατά την ακρόαση φορέων, δείχνοντας την περιφρόνηση της ίδιας και του πολιτικού της φορέα στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
Δυστυχώς, και η ΕΙΝΑΠ παραμένει ακέφαλη μετά τις τελευταίες εκλογές. Η προσκείμενη στη ΝΔ πλειοψηφούσα ΔΗΚΝΙ, προκειμένου να αλιεύσει ψήφους απέφυγε εσκεμμένα να δηλώσει τις θέσεις της, όπως έπραξαν όλες οι άλλες παρατάξεις, θεωρώντας πως αρκούν οι lifestyle εμφανίσεις της κ. Παγώνη.
Βέβαια, έχοντας μπει σε προεκλογική περίοδο, το νομοσχέδιο δεν στοχεύει στους γιατρούς, αλλά στα αντανακλαστικά της κοινωνίας, προσπαθώντας να δείξει στους πολίτες πως η κυβέρνηση κάνει μεταρρυθμίσεις.
Όμως η κοινωνία που πλήττεται από την ακρίβεια, την πανδημία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης δεν είναι πλέον διατεθειμένη να πεισθεί από τις δηλώσεις Πλεύρη, ότι θα διαθέσει προσωπικό γιατρό σε κάθε πολίτη που ζει στη χώρα.
Αν ο πολίτης πρόκειται να πληρώνει γιατρό από την τσέπη του δε χρειάζεται κολαούζο να τον βρει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου