Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

  

Το ΕΣΥ στη σαραντάχρονη πορεία του κουβαλάει αρκετές παθογένειες, με βαρύτερη τον επονείδιστο χρηματισμό των γιατρών, το αποκαλούμενο φακελάκι, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις είναι βεβαίως φάκελος κανονικός.

Επί πολλά χρόνια οι νοσοκομειακοί γιατροί έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, όπως η γάτα τα περιττώματά της. Όμως το 2011 η ΟΕΝΓΕ έφερε το θέμα στο προσκήνιο, τυπώνοντας ακόμη και την αφίσα που βλέπετε δίπλα, με την οποία καλούσε τους πολίτες να μην υποκύπτουν σ΄ αυτή την ανήθικη και παρακμιακή κατάσταση. Αυτής της προτροπής είχε προηγηθεί αγώνας για την κλαδική σύμβαση και τη βελτίωση του μισθολογίου, οπότε κανείς δε μπόρεσε να προσάψει στην Ομοσπονδία αερολογία και βερμπαλισμό.

Μέχρι σήμερα κανένας υπουργός Υγείας δε διανοήθηκε να επαινέσει το φακελάκι. Αίφνης μας προέκυψε η κυρία Γκάγκα, νοσοκομειακή γιατρός η ίδια, η οποία προέβη σε μια δήλωση ακραίας ανηθικότητας προκειμένου να στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης για απογευματινά ιατρεία στα Νοσοκομεία.

Με τη γνωστή λογόρροια από την οποία μονίμως διακατέχεται η εν λόγω κυρία, δήλωσε στους εμβρόντητους τηλεθεατές πως ο περισσότερος κόσμος τη ρωτάει τι φακελάκι πρέπει να δώσει στο χειρουργό του ΕΣΥ!!

Ποιος είναι αλήθεια αυτός ο κόσμος, με τον οποίο συναγελάζεται η κ. Γκάγκα και της θέτει τέτοια ερωτήματα; Μήπως η οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία την ανέδειξε σε πρόεδρο του ΚΕΣΥ και στη συνέχεια σε αναπληρωτή Υπουργό Υγείας; Ή μήπως τα Golden boys και οι παρατρεχάμενοι του Μαξίμου που έχουν μετατρέψει σε φάμπρικα τις απευθείας αναθέσεις, με όποια φακελάκια αυτές συνεπάγονται;

Αυτοί, ως γνωστόν, δε βασανίζονται από τέτοια ερωτήματα διότι πηγαίνουν κατευθείαν στον ιδιωτικό τομέα για όποιο πρόβλημα υγείας τους προκύψει. Ούτε βεβαίως οι χαμηλόμισθοι κι εκείνοι που βογκούν από την ακρίβεια προβληματίζονται πόσα θα βάλουν μέσα στο φακελάκι για το γιατρό του ΕΣΥ, στον οποίο απευθύνονται αναγκαστικά.

Ας αφήσει λοιπόν τις πονηράδες η κυρία Γκάγκα. Κανένας πολίτης δεν πρόκειται να απευθυνθεί σε υπουργό για να του υποβάλει τέτοιο ερώτημα.

Δυστυχώς η κυρία Γκάγκα, αντί να υπερασπιστεί το ΕΣΥ, συμπεριφέρεται με πολιτική κουτοπονηριά, προκειμένου να μεσιτέψει όσα της υποδεικνύουν ο Άκης Σκέρτσος και οι καθοδηγητές της στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό έπραξε στη Γενική Συνέλευση του ΠΙΣ, όπου εμφανίστηκε εν αιθρία για να πετάξει το «όραμά» της για κατάργηση της Πλήρους και Αποκλειστικής Απασχόλησης στο ΕΣΥ, αυτό πράττει και τώρα που προσπαθεί να νομιμοποιήσει τα φακελάκια και τις μίζες.

Άξιος ο μισθός της..   

 

Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: