Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνθήκες κρίσης η κοινωνία έχει ανάγκη από ρυθμίσεις δίκαιες και αποτελεσματικές. Κι όμως. Το φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή είναι ότι πιο άδικο και αναποτελεσματικό θα μπορούσε να υπάρξει. Προσπαθεί να αφαιμάξει τους μισθωτούς, τους οποίους η κυβέρνηση κατακρεούργησε και πριν ένα μήνα, υποβάλλοντας σε άγριες περικοπές τα επιδόματα και τα δώρα εορτών. Τουναντίον το φορολογικό νομοσχέδιο αφήνει προκλητικά ανενόχλητους αυτούς που φοροδιαφεύγουν κατά 12 δις ευρώ ετησίως.
Είναι πλέον προφανές: η κυβέρνηση προσπαθεί να υφαρπάξει από μισθωτούς, επαγγελματίες και μισθοσυντήρητους τα τεράστια εκείνα ποσά, με τα οποία χρηματοδοτεί διαρκώς τις τράπεζες και το παρασιτικό κεφάλαιο. Προσπαθεί να φορτώσει στους μισθοσυντήρητους τις σπατάλες του κρατικού προϋπολογισμού, την αγορά φρεγατών, τα γλέντια των κερδοσκόπων.
Ειδικά στους νοσοκομειακούς γιατρούς οι φορολογικές ρυθμίσεις εκτός της αδικίας έχουν και μιαν άλλη πτυχή: καταπατούν απροκάλυπτα την κλαδική συμφωνία, την οποία συνάψαμε από κοινού με την πολιτεία προκειμένου να αποφευχθεί το εφημεριακό κραχ στα Νοσοκομεία της χώρας. Αυτή η συμφωνία προέβλεπε συγκεκριμένο τρόπο φορολόγησης των εφημεριών, ως αντιστάθμισμα της χαμηλής αμοιβής τους και της παρέκκλισης από τον 48ωρο εβδομαδιαίο χρόνο απασχόλησης. Τώρα η κυβέρνηση φορολογεί τις εφημερίες με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή, πράγμα που θα σημάνει ετήσια απώλεια περί τις 5000 ευρώ για κάθε νοσοκομειακό γιατρό.
Η αντίδρασή μας είναι κατηγορηματική.
Θα ακυρώσουμε με κάθε τρόπο την καταπάτηση της κλαδικής μας συμφωνίας. Οι προσφυγές μας και κυρίως οι κινητοποιήσεις μας θα είναι έντονες, επίμονες και διαρκείς.





Δεν υπάρχουν σχόλια: