Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Ε.Ι.Ν.Ρ και ΚΥ ΤΗΣ 24-09-2010.

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι η εφαρμογή του νόμου 3868/2010 ,προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα ειδικά στα νοσοκομεία της περιφέρειας και φυσικά στο δικό μας.Το μοναδικό  νοσοκομείο που προσφέρει δευτεροβάθμιες και ενίοτε τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας σε όλο τον νομό και φυσικά στο εγγύς μέλλον και στην περιφέρεια,βρίσκεται με τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού,αδυνατώντας να λειτουργήσει σε ολοήμερη βάση ,αφού οριακά μπορεί να διεκπεραιώσει τις βασικές του ανάγκες που συνεπάγεται την αδυναμία εκτέλεσης και χρηματοδότησης  του ασφαλούς τρόπου εφημέρευσης, επειδή ο νέος νόμος προσπαθεί ατυχώς να συνδέσει, με σκοπό την περικοπή κονδυλίων στον πυρήνα του ΕΣΥ που είναι η εφημερία δηλαδή η παροχή υπηρεσιών υγείας όλο το 24ωρο ,και φυσικά όλο το χρόνο.
Επίσης η προσπαθεια να θεωρηθει το νοσοκομειο μας οτι ανηκει στην Β'Ζώνη ειναι σε αναντιστοιχια με τα οριζόμενα στο άρθρο 45 του Ν. 3205/2003, που αναφέρει ότι στη Ζώνη Γ΄ ανήκουν τα Νοσοκομεία που έχουν την έδρα τους σε χαρακτηρισμένες από ισχύουσες διατάξεις προβληματικές περιοχές, όλα τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, καθώς και το ΕΚΑΒ με τα παραρτήματα του.
Με βάσει το Π.Δ.131/87 : Χαρακτηρισμός ως προβληματικών και άγονων πόλεων ή κωμοπόλεων ….. χαρακτηρίζονται προβληματικές και άγονες Β΄ κατηγορίας για τον Νομό Δωδεκανήσου το Νοσοκομείο Ρόδου, τα Κέντρα Υγείας Αρχαγγέλου και Έμπωνα.
Και στις άγονες και προβληματικές Α΄ κατηγορίας για τον Νομό Δωδεκανήσου τα Νοσοκομεία Κω-Καλύμνου-Λέρου και το Κ.Υ. Καρπάθου.
 Πως είναι δυνατόν να  μην  συμπεριλαμβάνεται αυτοδικαίως με βάσει τα ανωτέρω και το Γ. Ν. Ρόδου.Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να εφαρμοστή ο νόμος του κράτους για όλη την νησιωτική ,παραμεθόριο,απομακρυσμένη και τουριστική περιοχή μας,που σημαίνει ότι  οι μονάδες υγείας θα έχουν  τα οφέλη εκείνα που προβλέπονται από αυτόν, ώστε να βρουν  μόνιμη λύσει σοβαρά διαχρονικά προβλήματα που μας απασχολούν.
ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
1)Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι να δοθεί μια σοβαρή και μόνιμη λύση τόσο στο θέμα ασφαλούς  εφημέρευσης όσο και η καταβολή στο ακαίρεο των δεδουλευμένων εφημεριών Ιουλίου , Αυγούστου.
2)Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την πλήρη χρηματοδότηση του μηνός Σεπτεμβρίου,συνεχίζουμε να πιεζουμε για τη διασφάλιση  με επιπλέον χρηματοδότηση της κανονικής αποζημίωσης των  ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης, σύμφωνα με την απόφαση του Επιστημονικού μας Συμβουλίου μέχρι το τέλος του έτους.
3)Να προσφύγουμε σε όποια ανεξάρτητη και αρμόδια αρχή και σε κάθε νομική ενέργεια προς την 2η ΥΠΕ και το υπουργείο ,για να τους θέσουμε με τον πλέον επίσημο τρόπο προ των ευθυνών τους,γιατί θα πρέπει να γνωρίζουν,ότι δεν συγχωρείται και δεν αναγνωρίζεται άγνοια Νόμου .
4)Απόσυρση των ασφαλών προγραμμάτων εφημέρευσης και αντικατάσταση τους με προγράμματα με βάση τον νόμο 3868/2010 ,ώστε να φανεί και στην πράξη η αδυναμία υλοποίησης του εάν δεν δοθούν άμεσα οι μόνιμες λύσεις στην ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και των ΚΥ από τον επόμενο μήνα.
5)Καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού ,τους πολίτες της Ρόδου, τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα κληθούν σύντομα λόγω του «Καλλικράτη» να αναλάβουν ευθύνες για την Υγεία, σε συστράτευση και κοινό αγώνα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και την αποτροπή της περαιτέρω διάλυσης και ιδιωτικοποίησης του.












1 σχόλιο:

Pete Papadopoulos είπε...

Ξέρετε ότι δεν ψηφίστηκε μόνο αυτό έτσι; Είπαμε και κάτι για τις εφημερίες του Οκτωβρίου, να κατατεθεί πρόγραμμα σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο!