Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 2η ΥΠΕ

Με περίσσια έκπληξη διαβάσαμε σήμερα τη συνέντευξη του Υποδιοικητή της 2ης Υ.ΠΕ. κου. Κασσάρα στην οποία επιχειρείται μια συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας και ταυτόχρονα η επιβολή μιας άλλης εικονικής. Επιχειρεί ο κ. Υπ/τής, Δωδεκανήσιος γαρ, να παρουσιάσει στους αναγνώστες ότι πρέπει οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου κ΄ των Κέντρων Υγείας να είναι ευχαριστημένοι για την περικοπή των ασφαλών προγραμμάτων  εφημεριών και των πόρων, ότι πρέπει να καταθέσουν και την τελευταία σταγόνα προσωπικής εργασίας ζωής για να υπερασπισθούν το έκτρωμα που ψηφίσθηκε ως «νόμος για την αναβάθμιση του ΕΣΥ». Επιπλέον πρέπει να είναι και ευγνώμονες στους πολιτικά προϊστάμενους που επιχορηγήθηκαν με το «τεράστιο» ποσό των 32.000 ευρώ προκειμένου την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών του Σεπτεμβρίου.
Όμως ο κατά τα άλλα συμπαθής κ. Υπ/τής  οφείλει να μας πει επιπλέον κάποια στοιχεία για να ολοκληρώσει την συνέντευξή του:
            1.  Γνωρίζοντας εκ των δεδομένων, πως τα προγράμματα εφημέρευσης, σύμφωνα με τον νόμο 3868/2010 δεν επαρκούν, ότι το πλαίσιο ασφαλούς εφημέρευσης που ισχύει μέχρι σήμερα ακροβατεί μεταξύ ασφάλειας και κινδύνου, ότι συνειδητά και με πρωτοβουλία δικιά μας μετατρέπονται ενεργείς εφημερίες σε ετοιμότητας για να καλυφθεί στοιχειωδώς η ασφαλής εφημέρευση του Νοσοκομείου, πως αναλαμβάνει να εισηγείται και να επιβάλλει περαιτέρω μείωση των εφημεριών;
            2.   Ξεχνά να αναφέρει ότι το μόνο που κατάφερε ο νόμος αυτός, είναι να επιδοτήσει με 20% τις εφημερίες των νοσοκομείων της Α' Ζώνης (μεγάλα αστικά κέντρα) πλασματικά, εκτινάσσοντας το κόστος των εφημεριών τους, στερώντας ταυτόχρονα 20% από τα υποστελεχωμένα νοσοκομεία της Περιφέρειας, όπου η καθημερινή, εβδομαδιαία, μηνιαία και σε ετήσια βάση εφημέρευσή τους αντιστοιχεί με την ανά τετραήμερο εφημέρευση των Νοσοκομείων της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και των άλλων κεντρικών νοσοκομείων. Ξεχνά επίσης να μας πει για την επίσημη καταγγελία του Προέδρου της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στον Υπουργό Υγείας, ότι Διοικητής νοσοκομείου της Αθήνας κάλεσε τους γιατρούς, προτρέποντάς τους να καταθέσουν πλασματικές εφημερίες γιατί περίσσευαν κονδύλια.
            3. Απ’ την άλλη αν και αναγνωρίζει την υποστελέχωση του νοσοκομείου, την οποία για μία ακόμη φορά θα την λύσουν και δέσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ξεχνά να μας πει πως θα εξασφαλισθούν πόροι για τα ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης καθώς δεν είναι προς το παρόν αλλά και για αρκετό ακόμη χρόνο  δυνατή η λειτουργία του Νοσοκομείου σε ολοήμερη βάση. Να μας πει ακόμα,  βάση ποιας λογικής θα αποστείλει η 2η Υ.ΠΕ. μειωμένα προγράμματα εφημέρευσης καθώς αγνοεί παντελώς τις υγειονομικές ανάγκες του τόπου μας. Τι θα γίνει με την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της 2ης  Υ.ΠΕ. σχετικά με την ζώνη που ανήκει το νοσοκομείο  της Ρόδου.
            4. Να μας πει ποια ήταν η τελευταία φορά που συνομίλησε και έκανε διάλογο με τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Ποιά ήταν η τελευταία φορά που χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι στους πολιτικούς προισταμένους του «μάχομαι από όποια θέση και να βρίσκομαι» απαιτώντας τα αυτονόητα για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα. Τι προτείνει, έχει εναλλακτικές λύσεις, να μας της γνωστοποιήσει.
            5. Η επίκληση της κακής οικονομικής κατάστασης, τρόικας, Δ.Ν.Τ. δεν προσφέρει  κανένα άλλοθι στην επιχειρούμενη διάλυση του Ε.Σ.Υ. και του δημόσιου νοσοκομείου. Δεν είπαν κόψτε εφημερίες, διαλύστε νοσοκομεία, αφήστε ένα νοσηλευτή με 36 ασθενείς στη βάρδια. Είπαν μειώστε την σπατάλη στις προμήθειες, μηχανογραφήσετε τα νοσοκομεία, βάλτε τάξη στα περιττά έξοδα. Με σημαία αυτά και αλλάζοντας πράγματα και καταστάσεις έχετε βάλει σκοπό να διαλύσετε το ιστό της υγειονομικής ασφάλειας των νοσοκομείων που οι εργαζόμενοι μόνοι τους προσπαθούν να κρατήσουν ακέραιο.
            Με ποια λογική κ. Υπο/τά και οι συν αυτώ Υποδιοικητές και Διοικητές Γενικοί Γραμματείς και Υπουργοί , στερείτε από τα ταλαίπωρα περιφερειακά νοσοκομεία το 20% των εφημεριών για να επιβραβεύσετε νοσοκομεία όπου εσείς οι ίδιοι διαπιστώνετε τη μεγαλύτερη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και διαφθοράς; Με ποια λογική εξομοιώνετε τον Διευθυντή του Ε.Σ.Υ. των Νοσοκομείων Α΄ Ζώνης που δεν εφημερεύει, με τον Διευθυντή των Περιφερειακών Νοσοκομείων και του δικού μας συμπεριλαμβανομένου, που εφημερεύει πραγματικά, ενώ αντίθετα ο Διευθυντής Α' Ζώνης παίρνει και επίδομα και πρόσθετη πριμοδότηση  3 εφημεριών ετοιμότητας για να μην εφημερεύει;
 Και αν σας ενοχλεί ότι κάπου υπάρχουν πολλοί Διευθυντές όπως είπατε είναι γιατί οι διορισμοί γίνονταν γίνονται και θα γίνονται με το σταγονόμετρο μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες και οι ήδη υπηρετούντες γέρασαν μέσα στο απαξιωμένο Ε.Σ.Υ. που το αναμορφώσατε-παραμορφώσατε. Πως εξομοιώνετε τον Επιμελητή Α' Ζώνης που γράφει 6-7 εφημερίες και κάνει εν γνώσει σας 2-3 με τον Επιμελητή Β’-Γ’ Ζώνης που γράφει 6-7 εφημερίες και κάνει 10-15 για να λειτουργήσει το νοσοκομείο και να σας δώσει το δικαίωμα με την προσφορά του να επικαλείστε ότι τα νοσοκομεία λειτουργούν ασφαλώς και να κάνετε και πολιτική πάνω σ’αυτό.
 Τα προαναφερθέντα κ. Κασσάρα έπρεπε να τα υπολογίσετε όταν αποφασίσατε  να δώσετε την συνέντευξη, περισσότερο δε όταν υποτίθεται λόγω καταγωγής και προέλευσης ότι έχετε άμεση γνώση και εικόνα της πραγματικής κατάστασης. Φαίνεται ότι δεν τα λάβατε υπ' όψιν, με αποτέλεσμα να εκτεθείτε. Και εκτίθεστε με στοιχεία και όχι με υπόνοιες που λέει και ο νέος Υπουργός της Υγείας.

Ε.Ι.Ν.Ρ και Κ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια: