Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ .....




Αναγκαία η δημιουργία ενός νέου  υγειονομικού μοντέλου αποκλειστικά για τη νησιωτική Ελλάδα. Θεωρούμε το υπάρχον σύστημα παρωχημένο και μη λειτουργικό.

Ποιο μοντέλο εννοούν !!Μπορούν να μας το περιγράψουν !!Άμα το γνωρίζουν γιατί δεν μας το λένε !!

Δημιουργία συντονιστικού οργάνου με την συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου και της τοπικής αυτοδιοίκησης (1ου και 2ου βαθμού) για να δημιουργηθούν συνθήκες ισόρροπης ανάπτυξης με ταυτόχρονη εφαρμογή νέων υγειονομικών συστημάτων.

Τώρα η ανάπτυξη είναι ανισόρροπη?Ποια είναι τα νέα υγειονομικά συστήματα !!!
Υπάρχουν πολλά δηλαδή!!

Δημιουργία νέου πλαισίου κινήτρων για κάλυψη των κενών θέσεων από ιατρικό προσωπικό. Τα κίνητρα αυτά θεωρούμε πως πρέπει να είναι: κοινωνικά, επαγγελματικά, οικονομικά και επιστημονικά.
 
Ας προσπαθήσουν οι Δήμαρχοι να παρέχουν στέγη και τροφή τουλάχιστον για τους Γενικούς Γιατρούς που αποσπά κάθε μήνα η 2η ΥΠΕ από τα περιφερειακά ιατρεία της Ρόδου !!Ώστε να καλύπτουν  τα έξοδα τους εν μέρη οι συνάδελφοι  που εντέλλονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους  στα μικρά νησιά κάθε μήνα .

Δημιουργία Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφαλισμένου-Ασθενούς με κάρτα που θα αντικαταστήσει τα βιβλιάρια υγείας και θα καταχωρείται όλο το οικογενειακό αλλά και ιατρικό ιστορικό. Θεωρούμε σκόπιμο και εφικτό την έναρξη πιλοτικής εφαρμογής από τα μικρά νησιά και την σταδιακή επέκταση της στα υπόλοιπα.

Μπορείτε να μας εξηγήσετε  γιατί είναι σκόπιμο  και φυσικά γιατί το θεωρείται εφικτό στα μικρά νησιά  !!! Είναι σκόπιμο για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας .Εκτός και θέλετε οι νησιώτες μας να κρατούν μια κάρτα χωρίς κανένα αντίκρυσμα !!

Σημαντική θεωρούμε την προσυμπτωματική – προληπτική ιατρική για την αξιολόγηση και συλλογή ποιοτικών χαρακτηριστικών σε δείκτες υγείας. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι θα μειωθεί η νοσηρότητα και κατ΄επέκταση το κόστος στις δαπάνες υγείας.

Και εμείς το ίδιο εδώ και 40 χρόνια !!!

Δημιουργία Κέντρου Επιχειρήσεων Τηλεϊατρικής  & Διακομιδών Νήσων με έδρα τη Ρόδο όπου θα απασχολούνται ιατροί πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης, με σκοπό την άμεση συνεργασία για ιατρικές παρεμβάσεις με τους συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά αυτά. Παράλληλα, μέσω τηλεϊατρικής θα υπάρχει επιστημονική ενημέρωση με τη μορφή συνεχούς ιατρικής εκπαίδευσης.

Γνωρίζουν οι συνάδελφοι από τον ιατρικό σύλλογο γιατρούς που μπορούν να κάνουν αυτή τη δουλειά εκτός από τους ικανούς συναδέλφους του ΕΚΑΒ !!!!
Εκτός και εννοούν να μετατραπεί σε ιδιωτικό μεταφορέα το ΕΚΑΒ  !!

Η άντληση πόρων μπορεί να ενισχυθεί με αμοιβές από τις παρεχόμενες υπηρεσίες από τους επισκέπτες μας αλλά και από τους ασφαλιστικούς τους φορείς. Με τον τρόπο αυτό θεωρούμε πως  θα εξασφαλίσουμε σε μεγάλο βαθμό την αυτοχρηματοδότηση του συστήματος υγείας.

Αυτό αγγίζει τα όρια του χιούμορ !!!Ποιοι είναι αυτοί οι επισκέπτες μας στα μικρά νησιά που μπορούμε από τους ασφαλιστικούς τους φορείς να αντλήσουμε πόρους !!!! 

 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ  

Δεν υπάρχουν σχόλια: