Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τι κοστίζουν στο υπουργείο Υγείας τα κινητά τηλέφωνα πολιτικής ηγεσίας, συμβούλων και στελεχών

Το συνολικό μηνιαίο κόστος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας για κινητά τηλέφωνα ξεπερνά τα 3.540 ευρώ και το ετήσιο τα 42.480, χωρίς να υπολογίζονται νοσοκομεία και Οργανισμοί.


Καραγιώργος ΔημήτρηςΓράφει: Καραγιώργος Δημήτρης
Ρεπορτάζ - Αρθρογραφία



Πάνω από 40.000 ευρώ δαπανά ετησίως το υπουργείο Υγείας για κινητά τηλέφωνα στελεχών του.
Το ποσό αφορά μόνον την κεντρική υπηρεσία και δεν περιλαμβάνει λογαριασμούς τηλεφωνίας εκατοντάδων διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και επικεφαλής φορέων, όπως τα νοσοκομεία και οι μεγάλοι Οργανισμοί.
Με πρόσφατη απόφαση, ο προϋπολογισμός του υπουργείου καλύπτει, σε μία σειρά από στελέχη του, λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων από 30 έως 150 ευρώ τον μήνα.
  • Για τον υπουργό, τους γενικούς γραμματείς, τον εθνικό συντονιστή για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών και το Γραφείο Τύπου, καλύπτεται κόστος έως 150 ευρώ τον μήνα.
  • Για τους γενικούς διευθυντές, τον διοικητή, τον υποδιοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και στελέχη του Κέντρου, όπως τους υπεύθυνους επιχειρησιακών μονάδων, καλύπτονται 90 ευρώ τον μήνα.
  • Για τους συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας, καλύπτονται 60 ευρώ τον μήνα.
  • Για διευθυντές των υπηρεσιών, παρέχεται μηνιαία κάλυψη ύψους 30 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική απόφαση προέβλεπε κάλυψη κόστους 90 ευρώ και για τους συμβούλους της πολιτικής ηγεσίας, ποσό το οποίο μειώθηκε με νεώτερη απόφαση στα 60 ευρώ.
Για τους χρήστες που θα υπερβαίνουν το παραπάνω όριο χρήσης, εκδίδεται χωριστός λογαριασμός στο όνομά του, με το ποσό που θα βαρύνει τον καθένα.

Ανάλυση

Με βάση τα παραπάνω, το συνολικό μηνιαίο κόστος της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας για κινητά τηλέφωνα ξεπερνά τα 3.540 ευρώ (42.480 ευρώ τον χρόνο). Το ποσό αναλύεται ως εξής:
Υπουργός, αναπληρωτής υπουργός, τρεις γενικοί γραμματείς, συντονιστής Αντιμετώπισης Ναρκωτικών και Γραφείο Τύπου (7 Χ 150 = 1.050 ευρώ).
Τέσσερις γενικοί διευθυντές, διοικητής και υποδιοικητής ΕΚΕΠΥ και τρία επιχειρησιακά στελέχη ΕΚΕΠΥ (9 Χ 90 = 810 ευρώ).
Περίπου 20 σύμβουλοι υπουργού, αναπληρωτή και γενικών γραμματέων (20 Χ 60 = 1.200 ευρώ).
Δεκαέξι διευθυντές υπηρεσιών (16 Χ 30 = 480 ευρώ).

Νοσοκομεία

Στα παραπάνω ποσά δεν υπολογίζονται λογαριασμοί κινητής τηλεφωνίας διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων (138 νοσηλευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη τη χώρα και 200 Κέντρα Υγείας) και διοικητών Οργανισμών (ΕΟΦ, ΕΟΠΥΥ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, ΕΚΕΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ).
Με συντηρητικούς υπολογισμούς, το συνολικό μηνιαίο κόστος της Υγείας για κινητά τηλέφωνα ξεπερνά τα 20.000 ευρώ ή 240.000 τον χρόνο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: