Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.- Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού:«Η στελέχωση του ΕΣΥ σε Νοσηλευτικό Προσωπικό, με όρους δεκαετίας 1990! »


 
«Η στελέχωση του ΕΣΥ  σε Νοσηλευτικό Προσωπικό,
με όρους δεκαετίας 1990! »


Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΥΚΑ περί της - δήθεν - διασφάλισης υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας στους Έλληνες πολίτες, η αμείλικτη γλώσσα των αριθμών την εκθέτει για μία ακόμη φορά, ανεπανόρθωτα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Ομοσπονδία μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκύπτει ότι από το 2009 έως σήμερα, αποχώρησαν από το ΕΣΥ περί τις 8.360 συναδέλφων μας, Νοσηλευτικό Προσωπικό όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, το 2012 υπηρετούν στο ΕΣΥ 862 Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ήτοι 248λιγότεροι σε σχέση με το 2009.

Υπηρετούν 16.298 Νοσηλευτές Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, ήτοι 2.217 λιγότεροι σε σχέση με το 2009.

Ακόμη, υπηρετούν 14.183 Βοηθοί Νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή 2.968 λιγότεροισε σχέση με το προηγούμενο έτος αναφοράς.

Τέλος, το λοιπό βοηθητικό προσωπικό Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, ανέρχεται σε μόλις 640 εργαζόμενους, δηλαδή 489 λιγότεροι σε σχέση με το 2009.

Από το άθροισμα του Νοσηλευτικού Προσωπικού προκύπτει, ότι τα επίπεδα στελέχωσης παραπέμπουν σε εκείνα της δεκαετίας του 1990(!) ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των νοσηλευτικών κλινών από τότε έως σήμερα έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 35%.

Από τα στοιχεία που παρατίθενται, προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι η όποια αναφορά σε ποιοτικές Υπηρεσίες Υγείας είναι άνευ ουσίας, καθώς η σκληρή πραγματικότητα των αριθμών καταδεικνύει το ακριβώς αντίθετο, επιβεβαιώνοντας την απαξίωση που μας επιφυλάσσει η Πολιτεία μέσα από την εικόνα κατάρρευσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Σε τελική ανάλυση, οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων Βρετανοί έχουν κάθε λόγο να νοιώθουν υπερήφανοι για το δικό τους NHS, τιμώντας το Νοσηλευτικό τους Προσωπικό σε ξεχωριστή ενότητα κατά την τελετή έναρξης.

 Ας αναλογιστούμε το επίπεδο του δικού μας σύγχρονου πολιτισμού, κάνοντας απλά τη σύγκριση…   
       

Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΝΟΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: