Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αλλάζουν όλα στις διοικήσεις! Ποια πρόσωπα φεύγουν από την Υγεία


Μπορεί η κυβέρνηση να περιλαμβάνει τρία κόμματα δε σημαίνει όμως ότι η ΝΔ δεν θα κάνει αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν σήμερα τον τομέα της Υγείας. Ποιοι θα αλλάξουν και ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης.
 
Μπορεί οι διοικητές των νοσοκομείων να έχουν ανανεώσει τις συμβάσεις τους και οι επικεφαλής διαφόρων φορέων να νοιώθουν προς το παρόν ασφαλής καθώς δεν έχει αλλάξει κανένα πρόσωπο μέχρι στιγμής, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα ισχύσει και μετά το καλοκαίρι. “Μετά τις διακοπές έρχονται αλλαγές” λένε μάλιστα μεγαλοστελέχη της ΝΔ.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς μαζί με στενούς του συνεργάτες έχουν ήδη βγάλει τα σημειωματάρια και σημειώνουν τα νέα πρόσωπα που θα αναλάβουν να διαχειρισθούν τους βασικούς τομείς της υγείας. Μάλιστα κάποιους τους έχουν ήδη βολιδοσκοπήσει. 
 
Άλλωστε δεν φαίνεται να είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθούν νέα πρόσωπα που να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για μια θέση στην υγεία, δεδομένου ότι πολλά στελέχη της ΝΔ που έχουν περάσει από το χώρο, θα επιθυμούσαν την επιστροφή τους ακόμη και σ αυτές τις δύσκολες οικονομικές περιόδους. 
 
Έτσι, όπως αναφέρουν πηγές, πολλοί είναι αυτοί που κατά το Σεπτέμβριο θα χάσουν την καρέκλα τους από διάφορα νοσοκομεία της χώρας, καθώς τότε αναμένονται και οι όποιες αλλαγές.
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένει την αποχώρηση της τρόικα τον Αύγουστο πριν υλοποιηθούν οι αλλαγές σε πρόσωπα. 
 
Ενδιαφέρον έχει πως η εντολή είναι να μην γνωστοποιηθεί το γεγονός της αλλαγής προσώπων, ώστε να μην αδρανοποιηθούν οι υπηρεσίες. Ποιος εξάλλου θα εργαζόταν αν γνώριζε ότι σύντομα θα αποχαιρετήσει το πόστο του...
Οι αποφάσεις πάντως για τους μεγάλους φορείς και οργανισμούς όπως ο ΕΟΠΥΥ, έχουν ληφθεί.
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: