Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΔΗΛΩΣΗ του προέδρου της ΟΕΝΓΕ για την περικοπή 600 εκατ. ευρώ από την υγεία(ΟΕΝΓΕ)


ΔΗΛΩΣΗ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συμφώνησε με την τρόικα να περικόπτει 300 εκατ. ευρώ ετησίως από την υγεία και μάλιστα το ανακοίνωσε ως τη φυσιολογικότερη διαδικασία για τη «σωτηρίας της πατρίδας».

Κατά την επιεικέστερη εκδοχή ο κ. Λυκουρέντζος έχει άγνοια κινδύνου.

Όταν στα Νοσοκομεία οι ελλείψεις φαρμάκων και υλικών έχουν φτάσει στο κόκκινο, όταν τα κονδύλια δεν επαρκούν για να καλυφθεί στοιχειωδώς η εφημέρευση και όταν οι ελλείψεις προσωπικού έχουν κυριολεκτικά αποψιλώσει το σύστημα υγείας, το να συμφωνείς σε τέτοιες περικοπές σημαίνει πως εννοείς  την πατρίδα χωρίς τους ανθρώπους που ζουν πάνω της και οι οποίοι κινδυνεύουν πλέον σοβαρά εάν τους συμβεί ατύχημα ή τους χτυπήσει βαριά ασθένεια.

Επειδή οι επιλογές αυτές αποτελούν κυβερνητική, αλλά και προσωπική ευθύνη του κ. Λυκουρέντζου, τον προειδοποιούμε ότι εφεξής περιστατικά που θα κινδυνεύουν από τις παραπάνω αιτίες θα τα αποδίδουμε ευθέως στον ίδιο και σ΄ εκείνους που έχουν την πολιτική ευθύνη και οδηγούν το σύστημα υγείας σ΄ αυτό το κατάντημα, ενημερώνοντας συγγενείς και ασθενείς για αναζήτηση πολιτικών, αστικών και ποινικών ευθυνών για ενδεχόμενο κίνδυνο ζωής ή πρόκληση θανάτου.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: