Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ‏


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ

Η επιστολή αυτή αποτελεί μια ύστατη προσπάθεια των ειδικευόμενων ιατρών του Σισμανογλείου Νοσοκομείου για γνωστοποίηση των πολύ σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που εδώ και μήνες αντιμετωπίζουμε. 

Στο νοσοκομείο μας όλες οι εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν από το Φεβρουάριο του 2012 παραμένουν έως σήμερα απλήρωτες, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της διοίκησης για προσπάθεια ανεύρεσης κάποιας λύσης με το υπεύθυνο Υπουργείο. Αποτελούμε δυστυχώς ένα από τα λίγα νοσοκομεία της χώρας στο οποίο οι οφειλές προς τους γιατρούς αγγίζουν πλέον τους 5 μήνες!! Οι εφημερίες απαιτούν 24ωρη παρουσία και συνεχή εργασία στο χώρο του νοσοκομείου. Αποτελούν δε, βασικό κομμάτι των εσόδων μας, δεδομένης της μείωσης που έχει υποστεί ήδη ο βασικός μας μισθός.

Το σύνολο των γιατρών συνεχίζει μέχρι σήμερα να εργάζεται με ήθος και συνέπεια εξυπηρετώντας τις ανάγκες των ασθενών. Η διοίκηση σε κάθε αίτημα αποπληρωμής μας επικαλείται ως αίτιο της καθυστέρησης τη συγχώνευση του νοσοκομείου μας με το 1ο ΙΚΑ Παπαδημητρίου και σφάλματα της ΥΔΕ στην οικονομική διαχείριση των κονδυλίων. Οι συνεχείς διαψεύσεις των «δεσμεύσεων» για την καταβολή των δεδουλευμένων είναι ενδεικτικές της κοροϊδίας με την οποία μας αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι, την ίδια στιγμή που εξαναγκαζόμαστε σε απλήρωτη εργασία.

Επιπλέον, η έλλειψη βασικών υλικών και φαρμάκων έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα τη δραματική υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης, την πολύ μεγάλη μείωση του αριθμού των χειρουργείων και τελικά την ίδια την αδυναμία άσκησης ιατρικής και εκπαίδευσης των συναδέλφων. Αποκορύφωμα ήταν ότι στη γενική εφημερία στις 28/6 δεν υπήρχε κάλυψη από ειδικευμένο παθολόγο με ευθύνη της διοίκησης, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοικήτρια του Σισμανογλείου κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του Σισμανογλείου έχει παραμείνει ίδιος αλλά πλέον αφορά και τα δύο συγχωνευμένα νοσοκομεία! Ταυτόχρονα, ενώ οι ιθύνοντες διαβεβαιώνουν για την απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων υπό συνένωση, η κατάσταση που ζούμε τους διαψεύδει κατηγορηματικά! Είναι ξεκάθαρο πως τα προβλήματα όχι μόνο δεν θα έχουν άμεση λύση αλλά όσο περνάει ο καιρός θα διογκώνονται λόγω ακριβώς της μηδαμινής πρόβλεψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου μας.
Από όλα τα παραπάνω θεωρούμε σαφές ότι έχει ξεκινήσει μια διαδικασία σταδιακής υποβάθμισης του νοσοκομείου μας στα πλαίσια της συνολικής εξαθλίωσης του δημόσιου συστήματος υγείας με τραγικές επιπτώσεις για τις συνθήκες εργασίας των γιατρών και την περίθαλψη των ασθενών μας.

Απαιτούμε
• Άμεσα διόρθωση του κονδυλίου χρηματοδότησης από το Υπ. Υγείας. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου χωρίς ουσιαστικά καμία πρόβλεψη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών.

ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ Β’ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: