Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΟΔΟΣ:Σε λειτουργία δύο χειρουργικές αίθουσες στο Νοσοκομείο Ρόδου

Σε λειτουργία δύο χειρουργικές αίθουσες στο Νοσοκομείο Ρόδου 
10/07/2012 


ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

Της Άννας Σαρρή

Η απόσπαση μίας υπαλλήλου από τον Έμπωνα, αλλά και η επιστροφή μίας άλλης που βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια, επέτρεψε την επαναλειτουργία και της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας, δίνοντας ουσιαστικά ... «ανάσα» στη λειτουργία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος!
Με την λειτουργία των δύο συνολικά αιθουσών επιτρέπεται η εξυπηρέτηση τόσο των έκτακτων, όσο και των τακτικών περιστατικών.
Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», λειτουργούσε με μία μόνο χειρουργική αίθουσα εδώ και δέκα ημέρες. Αυτό, είχε δημιουργήσει ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στην ήδη οριακή λειτουργία του.

Οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Το Νοσοκομείο της Ρόδου προσπαθεί μέσω των αποσπάσεων που εκτελεί να συνεχίσει να λειτουργεί στοιχειωδώς και αυτό διότι δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε μία πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, από την προηγούμενη κυβέρνηση!
«Ελπίζουμε να γίνουν κάποιες προσλήψεις προκειμένου να υπάρξει μία ουσιαστικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου», ανέφερε, μιλώντας στην «ΠΡΟΟΔΟ», ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Βασίλης Κινούς, που δήλωσε ότι «τα προηγούμενα χρόνια προσλαμβάνονταν περίπου 50 με 60 άτομα».
Ο οργανισμός του Γενικού
Νοσοκομείου Ρόδου
Δεκτές έγιναν από το διοικητικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», με κάποιες μικρές παρεμβάσεις, οι εισηγήσεις του διοικητικού, του νοσηλευτικού και του ιατρικού τμήματος, βάσει των οποίων θα πρέπει να σχηματιστεί ο νέος οργανισμός του Νοσοκομείου.
Η εισήγηση αποστέλλεται τώρα από την διοίκηση του Νοσοκομείου της Ρόδου στην 2η ΔΥΠΕ, αλλά και στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την απόσπαση της τελικής έγκρισης, επί των προτάσεων!
«Αυτό που εμείς είχαμε ζητήσει ήταν να μην αλλάξει τίποτα όσον αφορά τις συγχωνεύσεις των τμημάτων», σχολίασε σχετικά ο κ. Κινούς.
Υπαρκτό το πρόβλημα με τις προμήθειες των υλικών!
Καθημερινή “μάχη” δίνουν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες προμήθειες υλικών, για την εξυπηρέτηση των ασθενών τους!
“Προσπαθούμε σε καθημερινή βάση να εξασφαλίζουμε τα απαραίτητα υλικά”, μας εξηγεί ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, ενώ τονίζει ότι “περιμένουν συνεχώς τις σχετικές εγκρίσεις”.
Η προμήθεια των υλικών εκτελείται αφού ο επίτροπος εγκρίνει τα ανάλογα κονδύλια. Έτσι, δίνει παράταση μερικών ημερών στη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: