Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γιατροί: Πάμε σε απεργίες αν κόψετε πάλι τους μισθούς μας!


Μπροστά σε νέο κύμα απεργιών στα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται ότι βρίσκεται η κυβέρνηση δεδομένου ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν προτίθενται να δεχθούν κι άλλες μειώσεις στις αποδοχές τους μέσω του κουρέματος των ειδικών μισθολογίων, μετά και το συνολικά 40% που έχουν ήδη υποστεί. Τι προειδοποιούν οι γιατροί;
 
 
 

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικώς σε ψαλίδισμα κατά 12% των ειδικών μισθολογίων έπειτα από σχετικές οδηγίες της τρόικα, το βέβαιον είναι ότι οι γιατροί δε θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια.
 
Ήδη οι νοσοκομειακοί γιατροί μέσω της Ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ), προετοιμάζονται κατάλληλα. 
Γεγονός φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς ότι γιατροί με εμπειρία στο ΕΣΥ ακόμη και 25 ετών, κινδυνεύουν να μην παίρνουν πολύ πάνω από τα 1000 ευρώ, καθώς έχουν ήδη μειωθεί εφημερίες, επιδόματα αλλά και ο ίδιος ο μισθός τους. 
 
Οι ελάχιστοι υποψιασμένοι πάντως στο υπουργείο Υγείας, προβληματίζονται ότι το τσεκούρωμα αυτό των αποδοχών του ιατρικού κλάδου είναι πιθανό να αυξήσει τα μαύρα χρήματα και τα φακελάκια από τα οποία μαστίζεται ούτως ή άλλως τα τελευταία χρόνια η ελληνική κοινωνία. 
 
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας από την πλευρά του ξεκαθαρίζει αναφερόμενος μάλιστα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Σαμαράς υποβλήθηκε πρόσφατα σε οφθαλμολογική επέμβαση και  νοσηλεύτηκε σε σουίτα του νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του το πιθανότερο είναι πως δεν ήρθε σε επαφή με άλλους γιατρούς πλην των πανεπιστημιακών που τον χειρούργησαν, ώστε να ενημερωθεί διά ζώσης για την απελπιστική κατάσταση που έχουν περιέλθει πλέον όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας και ζουν αποκλειστικά από το μισθό και τις εφημερίες τους».
 
Τι σημαίνει κατά τον κ.Βαρνάβα το νέο ψαλίδισμα κατά 12%; «Σχεδιάζει λοιπόν ο κ. Σαμαράς να περικόψει το μισθολόγιο των γιατρών ΕΣΥ κατά 12%, το οποίο αντανακλώμενο και στις εφημερίες σημαίνει περικοπή 24% στις απολαβές των γιατρών, απολαβές που έχουν ήδη υποστεί μείωση 40% από την εφαρμογή των Μνημονίων.
Πιστεύει άραγε ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να ανορθώσει το σύστημα υγείας εξαθλιώνοντας οικονομικά τους γιατρούς; Πιστεύει πως οι πολίτες της χώρας θα έχουν ίση μεταχείριση με τη δική του, όταν τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν υλικά για επεμβάσεις και τρόφιμα για ασθενείς;
Ας γνωρίζει καλά ο κ. Σαμαράς ότι οιαδήποτε απόπειρα να περικοπεί εκ νέου το μισθολόγιο των νοσοκομειακών γιατρών θα προκαλέσει κινητοποιήσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: