Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Εχθρός προ των πυλών: Η νέα μάχη Λυκουρέντζου- γιατρών μόλις ξεκινά!


Μπορεί οι περισσότεροι στη ΝΔ να αποκαλούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο...πρίγκιπα, κυρίως εξαιτίας της στάσης του απέναντι στα πολιτικά πράγματα, δε φαίνεται όμως ότι θα του φερθούν και ...πριγκιπικά οι γιατροί του συστήματος Υγείας. Η μάχη των δύο πλευρών μόλις τώρα ξεκινά με βασικό λόγο τα ανύπαρκτα κονδύλια για το ΕΣΥ αλλά και τις απλήρωτες εφημερίες.
 

Η μάχη υπουργού Υγείας- νοσοκομειακών γιατρών φαίνεται ότι ξεκινά μόλις τώρα με τον ιατρικό κλάδο να βρίσκεται λίγο πριν την έκρηξή του. Καθόλου άδικα αν σκεφτεί κανείς ότι χιλιάδες γιατροί εργάζονται εδώ και μήνες δωρεάν καθότι οι εφημερίες που πραγματοποίησαν από τις αρχές του χρόνου παραμένουν απλήρωτες.
 
Οι συνεχείς επισχέσεις εργασίας σε διάφορα νοσοκομεία της χώρας μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τον κλάδο γι αυτό και η Ομοσπονδία των γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μελετά νέους σκληρότερους τρόπους αντίδρασης.
 
Λάδι στη φωτιά έριξε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με τη συμπεριφορά του κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ την περασμένη εβδομάδα. Όχι μόνο δεν έδειξε κατανόηση στα αιτήματα του κλάδου (απλήρωτες εφημερίες, λιγοστό προσωπικό, υποχρηματοδότηση κ.α.), αλλά αντίθετα έδειξε να μην τον ...αφορά καν το ζήτημα. 
 
Αυτό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους γιατρούς οι οποίοι αναμένουν να περάσουν τα ιερά....μπάνια του λαού πριν πάρουν τα όπλα στα χέρια τους.
 
Πως θα αντιδράσει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος; Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει να τηρήσει σκληρή στάση ώστε να μην του πάρει ο κλάδος τον ...αέρα, τακτική που ακολουθούσε και στα εσωκομματικά πράγματα της ΝΔ. Τώρα, αν η τακτική αυτή πιάσει τόπο στην εγκαταλελειμμένη Υγεία, παραμένει άγνωστο...
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: