Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Γιατί σιωπούν ο κ. Αντ. Δημόπουλος και η κ. Τζένη Κρεμαστινού;(ΟΕΝΓΕ)


Τα δύο κρούσματα ελονοσίας και τα πέντε διαπιστωμένα μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου θα έπρεπε να είχαν κινητοποιήσει τόσο την αρμόδια Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας στην οποία προΐσταται εδώ και 2,5 χρόνια ο κ. Δημόπουλος, όσο και το ΚΕΕΛΠΝΟ στο οποίο προεδρεύει η κ Τζένη Κρεμαστινού.
Και οι δύο σιωπούν, προφανώς για να ξεχάσει η κοινωνία την παρουσία τους, την οποία σε άλλες περιστάσεις φροντίζουν να κάνουν κραυγαλέα.
Η έλλειψη ψεκασμών την κατάλληλη εποχή, όταν δηλαδή τα κουνούπια είναι προνύμφες, δεν αποτελεί απλή παράλειψη. Αποτελεί έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας και η κοινωνία θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα σε ασθενείς και κονδύλια που πρέπει να διατεθούν σε μοριακό έλεγχο του αίματος που συλλέγεται στις αιμοδοσίες, αλλιώς πρέπει να τεθούν εκτός λειτουργίας οι αιμοληψίες στο λεκανοπέδιο Αττικής που εισφέρει το 60% των φιαλών της χώρας.
Η κ. Κρεμαστινού υπήρξε συνεργός του κ. Λοβέρδου, όταν εκείνος καταδίωκε τις ιερόδουλες και συνεχίζει να παραμένει πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο διέπεται από πλήρη αδιαφάνεια για τον πακτωλό χρημάτων που διαχειρίζεται, αφού βρίσκεται εκτός δημόσιου λογιστικού, ενώ οι προσλήψεις του βρίσκονται εκτός ΑΣΕΠ. Ήδη μετά την απομάκρυνση του αρχιτέκτονα Α. Λοβέρδου,  έχουν αρχίσει να προκύπτουν τα πρώτα δημοσιεύματα για «το φαγοπότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ» και υποπτευόμαστε πως σύντομα θα πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.
Από την άλλη ο κ. Δημόπουλος που εποπτεύει τη Δημόσια Υγεία έχει βαρύτατες ευθύνες που δεν συντόνισε την καταπολέμηση των κουνουπιών, ούτε φρόντισε να κινητοποιήσει τους Δήμους, ενώ απεναντίας ήταν διαθέσιμος να συνδράμει τον πολιτικό του προϊστάμενο σε κάθε είδους πολιτική αθλιότητα.
Πάντως αμφότεροι πλανώνται οικτρά αν νομίζουν ότι θα συνεχίζουν να σιωπούν προκειμένου να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: