Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Η μάχη της καρέκλας στην Υγεία! Γιατί στριμώχνονται για μια θέση


Οι αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν σήμερα τη δημόσια διοίκηση αρχίζουν σιγά σιγά να αλλάζουν. Με εντολή πρωθυπουργού αργά και σταθερά αντικαθίστανται τα πρόσωπα που είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση σε διάφορους φορείς, ώστε τη θέση τους να πάρουν οι νέοι άλλου ...κομματικού χρώματος. 
Ποιοι θα αποχαιρετήσουν το σύστημα υγείας;
 

Το τελευταίο διάστημα οι φημολογίες δίνουν και παίρνουν  για το ποιος φεύγει και ποιος έρχεται στο σύστημα υγείας. Ενώ κανονικά λόγω οικονομικών δυσκολιών και υποχρηματοδότησης του συστήματος, οι περισσότεροι θα έπρεπε να μην ενδιαφέρονται καν να ενταχθούν στον πολύπαθο αυτό τομέα, τα πράγματα στην πράξη είναι αλλιώς. Μπορεί τα προβλήματα να είναι πολλά και άλυτα αλλά το ...στρίμωγμα στρίμωγμα. 
Δεκάδες στελέχη του χώρου της υγείας, πρώην και νυν, στριμώχνονται για μια θέση στον ...ήλιο της υγείας. 
 
Πολλοί μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες, φροντίζουν συχνά πυκνά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους είτε στον υπουργό Υγείας είτε ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Δηλώνουν  δηλαδή “παρών” στις εξελίξεις.
 
Ποιες θέσεις “παίζουν” για αλλαγή; 
Βασική θέση που οι περισσότεροι περιμένουν με αγωνία να αλλάξει χέρια είναι αυτή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Οι μνηστήρες επίσης πολλοί που δηλώνουν γνώστες του αντικειμένου αλλά και την προθυμία τους να βγάλουν το φορέα από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. 
Η αμέσως επόμενη είναι αυτή του προέδρου του ΕΟΦ. Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι σχέσεις του νυν προέδρου Γιάννη Τούντα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά με την υφυπουργό Φ.Σκοπούλη, δεν είναι οι καλύτερες γι αυτό και βλέπουν πολύ σύντομα να αλλάζουν τα πράγματα. 
 
Τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ γλυκοκοιτάζουν επίσης αρκετοί θεωρώντας ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα πια με τη μεταφορά του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ. 
 
Και στα νοσοκομεία όμως τα πράγματα δεν είναι ήρεμα. Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Υγείας να φρόντισε να ανανεώσει τις συμβάσεις των διοικητών για άλλα δύο χρόνια, τίποτε όμως δεν εμποδίζει τη νυν κυβέρνηση να τους απομακρύνει με μια απλή απόφαση. 
Άλλωστε πολλοί διοικητές κρίνονται από τους “νέους κατοίκους” της οδού Αριστοτέλους ως ανεπαρκείς και αναποτελεσματικοί. 
Τι θα πράξει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος που σε όλους διαβεβαιώνει ότι έχουν την εμπιστοσύνη του, παραμένει προς το παρόν άγνωστο...
 
Δήμητρα Ευθυμιάδου 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: