Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

 Σε άλυτο γρίφο αναμένεται να εξελιχθεί για την κυβέρνηση η απόφαση υγειονομικών να μην κάνουν την τρίτη δόση κατά του κορονοϊού και ουσιαστικά να χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού που τώρα κρατούν στα χέρια τους. Στις 7 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί σε όλους τους πολίτες και το ερώτημα είναι τι θα πράξει η κυβέρνηση με όσους υγειονομικούς αρνηθούν να υποβληθούν στην 3η δόση.

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως το πιστοποιητικό αυτών των εργαζομένων να «κοκκινίσει» μεν, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να τεθούν σε αναστολή! Αυτή τη στιγμή εξετάζεται σοβαρό το ενδεχόμενο, οι υγειονομικοί που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση, να παραμένουν στις δουλειές τους εφόσον έχουν δύο αρνητικά rapid test.

Αντίθετα, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνουν σε καθεστώς αναστολής όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου. Αν η σκέψη για τους υγειονομικούς που αρνούνται την τρίτη δόση, γίνει πράξη, τότε θα έχουμε το παράδοξο, υγειονομικοί να μπαίνουν σε ΜΕΘ, αλλά να μην έχουν το δικαίωμα να μπουν σε... εστιατόριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: