Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Από ygeianet...

 Την απαλλαγή από κάθε φόρο των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και για εκείνους τους υγειονομικούς που παρέχουν ιατρική βοήθεια με αεροπορικά μέσα ανακοίνωσε από την Τανάγρα και την 114 Πτέρυγα Μάχης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην τελετή παραλαβής των 6 πρώτων μαχητικών Rafale.

«Είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτείας σε εκείνους που αγρυπνούν για να προκόβει η Ελλάδα με ειρήνη και ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η παροχή αυτή είναι σύμφωνη με τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ μπορεί να αγρυπνούν στις εφημερίες και τις βάρδιες, μην παρασυρθούν όμως και πιστέψουν ότι η απαλλαγή από κάθε φόρο αφορά κι τους ίδιους. Δεν συγκαταλέγονται στις τάξεις των ένστολων και οι δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας δεν αντέχουν γι αυτούς παρόμοιες γαλαντομίες. Τους αρκεί το χειροκρότημα της Μαρέβας, ενώ σε 6500 απ΄ αυτούς η κυβέρνηση επεφύλαξε το ιδιαίτερο προνόμιο να τους θέσει σε αναστολή εργασίας χωρίς μισθό.

Εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης, στο «νέο ΕΣΥ» που τρέχει δεν έχει σκοπό να δώσει μισθούς, αλλά ευκαιρίες. Μια αναδυόμενη ευκαιρία είναι αυτή που ξεπρόβαλε τις τελευταίες μέρες: παρέχεται η δυνατότητα στους χειρουργούς να πραγματοποιούν επεμβάσεις σε ιδιωτικές κλινικές, χειρουργώντας περιστατικά που παραπέμπονται από τα Νοσοκομεία που η κυβέρνηση μετέτρεψε σε μονοθεματικά λόγω πανδημίας.

Δωρεάν στην αρχή. Αργότερα θα βρεθεί κατιτίς, ένα τυράκι για τη φάκα. Εντωμεταξύ δικαιωματικά θα μπουν και οι ιδιώτες στα Νοσοκομεία και συνεπώς θα καταργηθεί ως ανυπόστατη η Πλήρης και Αποκλειστική Απασχόληση και το Ειδικό Ιατρικό Μισθολόγιο. Όλοι θα διαθέτουν βιβλία εσόδων- εξόδων κι αυτοί που στην αρχή θα χαίρονται από το ιδιωτικό επάγγελμα, σε λίγο θα κλαίνε από το εκκαθαριστικό της εφορίας. Και οι ιδιώτες που θα χαρούν από το δίπορτο, σύντομα θα δουν την πελατεία τους να μετακομίζει στους νέους και φτηνότερους παίκτες στην αγορά, τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Και το όνειρο του νεοφιλελεύθερου θα γίνει ο εφιάλτης του μπατίρη.

Κυρίες και κύριοι

Αυτά ήταν τα νέα μας από την Τανάγρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: