Κραυγή αγωνίας για την συρρίκνωση του νοσοκομείου
Πηγή Ροδιακή,
«Κραυγή
αγωνίας» απευθύνουν γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου οι οποίοι
προειδοποιούν για τις επιπτώσεις που θα έχει η κατάργηση κορυφαίων
κλινικών του νοσηλευτικού μας ιδρύματος με την εφαρμογή του νέου
Οργανογράμματος, επιπτώσεις που έχουν να κάνουν κυρίως με το ότι τίθεται
σε κίνδυνο η υγεία του δωδεκανησιακού λαού, κάτι το οποίο, όπως
υποστηρίζουν, θα πρέπει να κοινοποιηθεί και στον κ. Εισαγγελέα.
Τα παραπάνω, ειπώθηκαν, με όλους τους δραματικούς τόνους, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, οι πρώην, πλέον, διευθυντές των κλινικών αυτών, κ.κ. Γιάννης Παπαναστασόπουλος, Πολυχρόνης Αληβάνης, Γιάννης Στουραΐτης, Δημήτρης Μακρής και ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Καταρχήν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου για τη «Διάρθρωση Ιατρικής υπηρεσίας», καταργείται η αυτονομία των παρακάτω Ιατρικών τμημάτων τα οποία εντάσσονται και λειτουργούν πλέον στα πλαίσια άλλων τμημάτων:
1. Ουρολογικό τμήμα (εντάσσεται σε Χειρουργικό τμήμα)
2. Οφθαλμολογικό τμήμα (εντάσσεται στο ΩΡΛ/ΚΟ)
3. Νευροχειρουργικό τμήμα (εντάσσεται σε Χειρουργικό τμήμα)
4. Γαστρεντερολογικό τμήμα (εντάσσεται σε Παθολογικό τμήμα)
5. Νευρολογικό τμήμα (εντάσσεται σε Παθολογικό τμήμα)
6. Νεφρολογικό τμήμα
Επίσης, αποφασίζεται από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 που είναι και η ημερομηνία ισχύος του νέου Οργανισμού, η περικοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης Συντονιστή Διευθυντή, στους παρακάτω γιατρούς λόγω κατάργησης του αντίστοιχου τμήματος:
1. Παπαναστασόπουλο Ιωάννη (Ουρολογικό τμήμα)
2. Ποπέσκου Κορίνα (Οφθαλμολογικό τμήμα)
3. Μακρή Δημήτριο (Νευροχειρουργικό τμήμα)
4. Στουραϊτη Ιωάννη (Γαστρεντερολογικό τμήμα)
5. Καλλιοντζόγλου Αναστασία (Νευρολογικό τμήμα)
6. Αληβάνη Πολυχρόνη (Νεφρολογικό τμήμα)
Δραματικό SOS
Παρουσιάζοντας στοιχεία και προβλέποντας, από την εμπειρία τους, τι θα γίνει στην πράξη με την εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος και την κατάργηση των κλινικών, οι πρώην Διευθυντές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Καταρχήν, θεωρούν ότι ο νέος Οργανισμός που ήρθε παραμονή της νέας χρονιάς, προωθήθηκε «εκ των έσω» και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για σκοπιμότητες.
«Εμάς, το Οργανόγραμμα μας ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σωτρίλλης, τονίζοντας ότι συζητούνταν πάνω από ένα χρόνο και ήρθε, τώρα, «αυτό το έκτρωμα» που κάνει τις κλινικές, την Ουρολογική, τη Νεφρολογική, τη Γαστρεντερολογική και τη Νευροχειρουργική, τμήματα και παραμένουν κλινικές, τμήματα τα οποία, όπως είπε, ναι μεν είναι χρήσιμα αλλά δεν είναι πρώτης γραμμής. Αυτές τις μεγαλώνει, τις κάνει κλινικές, τις οργανώνει σε τμήματα και παραρτήματα και διατηρεί στο προηγούμενο στάτους τους γιατρούς τους.
Δήλωσε, συγκεκριμένα: «Το θέμα είναι ότι είναι κλινικές ζωτικής σημασίας και πρώτης γραμμής και καταργούμεθα. Αυτή τη στιγμή, και για τυπικούς ακόμα λόγους, δεν μπορούμε να κάνουμε εισιτήριο εμείς, πρέπει να το υπογράψει ο Διευθυντής υποτίθεται της κλινικής, ο οποίος θα είναι επικεφαλής. Το άσχημο είναι ότι δουλειά μιας ζωής, από τη μια στιγμή στην άλλη, ανατρέπεται και καταργείται και σβήνει από το χάρτη. Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η κίνηση έγινε μέσα από το νοσοκομείο.
Δεν μπορεί το Υπουργείο να ξέρει τι γίνεται επ ακριβώς εδώ, αν και έχουμε στείλει κατ επανάληψη υπομνήματα στο Υπουργείο, έχουμε στείλει τα αθροιστικά αποτελέσματα της κλινικής που αφορά τα χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία και τις μικροεπεμβάσεις που κάνουμε. Αλλά φαίνεται ότι κάποιος δεν τα λαμβάνει υπόψη του ή δεν τα αξιολογούν».
Όσο για τους λόγους που μπορεί να έγινε αυτό, ο κ. Σωτρίλλης, περιορίστηκε στο να πει: «Yπάρχουν, αν θέλετε, διαφορετικές θέσεις και τοποθετήσεις σε κάθε δουλειά μεταξύ των υπαλλήλων και ίσως εμείς δεν είμαστε οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή να αντιπροσωπεύσουμε τις απόψεις μιας μερίδας γιατρών που έχουν άμεση σχέση με το Κράτος, με την κυβέρνηση Δεν μπορεί να καταργηθούν κλινικές πρώτης γραμμής και να επιβιώνουν κλινικές τις οποίες δεν ξέρει ούτε η μάνα του γιατρού!», είπε κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για σκοπιμότητες.
Όσο για το τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τους πολίτες της περιοχής, όπως είπε χαρακτηριστικά θα φθάσουμε στο σημείο ο αγρότης να πουλάει την κατσίκα, την αγελάδα ή τη σοδειά του για να πάει στην Αθήνα να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους. Σημαίνει, ακόμη, περαιτέρω υποβάθμιση και στην παροχή υπηρεσιών από πλευράς του νοσοκομείου αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.
«Διότι το νοσοκομείο δεν είναι ένα κτίριο, είναι ένας ζωντανός Οργανισμός που υπηρετούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και που έχει άμεση σχέση με τον πληθυσμό. Αν αποκοπούμε από τον πληθυσμό γιατί δεν μπορούμε να του προσφέρουμε τίποτα, τελειώσαμε», είπε ακόμη ο κ. Σωτρίλλης.
Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, φαίνεται ότι ξεκινάει ένα κύμα φυγής των γιατρών από το νοσοκομείο της Ρόδου, κυρίως εκείνων που δεν είναι ροδίτες ή δεν έχουν «ρίζες» εδώ και μάλιστα ο πρώτος που το εξεδήλωσε χθες είναι ο νευροχειρούργος κ. Μακρής ο οποίος δήλώσε: «Ο κάθένας έχει την κοινή λογική να καταλάβει τι συμβαίνει εδώ.
Βλέπουμε ότι παίζονται παιχνίδια σε βάρος όχι μόνο των γιατρών, και του δωδεκανησιακού λαού και μ αυτά που βλέπω εγώ γύρω μου να συμβαίνουν, καταρχήν, από λόγους όχι μόνο εκτίμησης προς το λαό της περιοχής αλλά και εκτίμησης προς τον εαυτό μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να εργάζομαι εδώ-πιθανότατα θα φύγω. Εκείνο που μπορώ μόνο να ευχηθώ στους Δωδεκανήσιους είναι καλή τύχη και ο Θεός μαζί τους. Θα τα χρειαστούν και τα δύο»!
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά στη νευροχειρουργική, το κόστος που θα κερδίσει από την κατάργησή της το Κράτος είναι γελοίο, ίσως 150 ευρώ που θα του κόψουν το επίδομα ευθύνης. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο που ανέφερε, ότι δηλαδή από την ημέρα ίδρυσης της νευροχειρουργικής κλινικής, ουσιαστικά έχουν καταργηθεί οι αεροδιακομιδές, κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος 20 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Ανυπολόγιστο, όμως, παραμένει το ουσιαστικό κόστος για όλους τους πολίτες αφού αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται τα πάντα στην κλινική και γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ. Όπως είπε, όλη η γκάμα της νευροχειρουργικής αντιμετωπίζεται στη Ρόδο, μιλάμε για επεμβάσεις πανάκριβες και οι ροδίτες γλιτώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι έγιναν 150 νευροχειρουργικά χειρουργεία με 3 μόνιμους γιατρούς όταν μονάδες της Αθήνας έχουν λιγότερα.
Οι γιατροί θεωρούν ότι μπορεί να αλλάξει ο Οργανισμός αφού είναι σύνηθες φαινόμενο να γίνονται τροποποιήσεις στο ΦΕΚ, ωστόσο είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό και να κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, και αυτό ειπώθηκε και στη γενική συνέλευση, ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του δωδεκανησιακού λαού. Δηλαδή, το κόστος της αεροδιακομιδής είναι αναλογιστικό μέγεθος. Το γεγονός ότι ο άρρωστος που έπαθε ένα ατύχημα, και συνήθως είναι ένα νέο παιδί 18-20 χρονών, μπορεί να πεθάνει επειδή δεν αντιμετωπίστηκε στη Ρόδο και πρέπει να φθάσει στην Αθήνα μετά από κάποιες ώρες, δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα», είναι κάτι που ειπώθηκε χθες.
Ο κ. Στουραΐτης είπε, μεταξύ άλλων: Έχει γίνει πολλή συζήτηση για το ποιος ή μάλλον ποιοι, κρύβονται πίσω από το εκτρωματικό οργανόγραμμα που μας σέρβιραν παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι εμπλεκόμενοι, άμεσα είτε έμμεσα, είναι: το Δ.Σ. του ΓΝΡ, η Ιατρική Υπηρεσία, το Επιστημονικό Συμβούλιο, οι Τομεάρχες, η Υ.Π.Ε. και το Υπουργείο.
Μη μου πείτε ότι μίαν ωραίαν πρωίαν το υπουργείο αποφάσισε, αφ εαυτού, να καταστρέψει το νοσοκομείο μας!
Τα πράγματα είναι πολύ απλά αλλά διαφεύγουν από τους πονηρούς, οι οποίοι, ως πονηροί, υποτιμούν τη νοημοσύνη των υπολοίπων: Με μια ματιά, ξεχωρίζουν οι Κλινικές του νοσοκομείου που έμειναν αλώβητες από το τσουνάμι! Από αυτές, επίσης με μια ματιά, ξεχωρίζουν όσοι, με την ιδιότητα του «άτυπου συμβούλου», έχουν πρόσβαση στα πολιτικά πρόσωπα που ανοσιούργησαν εις βάρος των συμπολιτών μας με το χειρότερο τρόπο. Η «φιλοσοφία» πίσω από το νέο, αλλοπρόσαλλο, οργανόγραμμα είναι: «κρατάμε τους ημέτερους-ξηλώνουμε ή αποδυναμώνουμε τους ενοχλητικούς, κι εμείς, σε αντάλλαγμα των συμβουλών μας, διατηρούμε στο ακέραιο τα κεκτημένα μας».
Ο κ. Στουραΐτης, ανέφερε, ακόμη, από τα πεπραγμένα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, προκύπτει ότι το νέο Νοσοκομείο από το, εκ συστάσεώς του, υποστελεχωμένο Γαστρεντερολογικό, εισέπραξε περί τα 2 εκατ. ευρώ μέσα σε μία δεκαετία, δίχως να υπολογίσουμε τις αεροδιακομιδές που δεν έγιναν, με κόστος 40 χιλιάδες ευρώ ανά διακομιδή καθώς και τα χειρουργεία που αποφεύχθηκαν χάρη στις δραστηριότητές τους.
Πεπραγμένα Ουρολογικό Τμήμα το 2012
Στα Ουρολογικά Τ.Ε. Ιατρεία εξετάσθηκαν 5634 ασθενείς και 1115 ασθενείς από το ΤΕΠ και τις διάφορες κλινικές, σύνολο 6749.
Στην Ουρολογική κλινική νοσηλεύτηκαν 2067 ασθενείς, χειρουργικά αντιμετωπίσθηκαν 663 και συντηρητικά 1404.
Συνοπτικά στατιστικά ενδοσκοπικού 2011
Γαστροσκοπήσεις 908, Κολονοσκοπήσεις 670, θεραπευτικές ανώτερο 154, θεραπευτικές κατώτερο 74, επείγουσες ανώτερο 251, επείγουσες κατώτερο 319.
Πεπραγμένα Νεφρολογικού Τμήματος 2012
Νεφρολογική κλινική
Σύνολο εισαγωγών 586, Νεφρολογικά περιστατικά 471, Περιτοναϊκή κάθαρση 115, παραπομπές σε νοσοκομεία του κέντρου 0, εξετασθέντες στα Ε.Ι. 480, εξετασθέντες σε άλλες κλινικές 1300
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού:
Χρόνια αιμοκαθαιρούμενοι: 56 ασθενείς, 6346 συνεδρίες
Φιλοξενούμενοι: 37 ασθενείς, 176 συνεδρίες
Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια: 121 ασθενείς, 426 συνεδρίες
Πλασμαφαίρεση: 1 ασθενής, 16 συνεδρίες
Σύνολο: 215 ασθενείς, 6964 συνεδρίες
Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης
Συνεχής Φορητή Περιτοναϊκή Κάθαρση: 21 ασθενείς.
Τα παραπάνω, ειπώθηκαν, με όλους τους δραματικούς τόνους, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, οι πρώην, πλέον, διευθυντές των κλινικών αυτών, κ.κ. Γιάννης Παπαναστασόπουλος, Πολυχρόνης Αληβάνης, Γιάννης Στουραΐτης, Δημήτρης Μακρής και ο Διευθυντής ΕΣΥ κ. Θωμάς Σωτρίλλης.
Καταρχήν, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου Οργανισμού του νοσοκομείου για τη «Διάρθρωση Ιατρικής υπηρεσίας», καταργείται η αυτονομία των παρακάτω Ιατρικών τμημάτων τα οποία εντάσσονται και λειτουργούν πλέον στα πλαίσια άλλων τμημάτων:
1. Ουρολογικό τμήμα (εντάσσεται σε Χειρουργικό τμήμα)
2. Οφθαλμολογικό τμήμα (εντάσσεται στο ΩΡΛ/ΚΟ)
3. Νευροχειρουργικό τμήμα (εντάσσεται σε Χειρουργικό τμήμα)
4. Γαστρεντερολογικό τμήμα (εντάσσεται σε Παθολογικό τμήμα)
5. Νευρολογικό τμήμα (εντάσσεται σε Παθολογικό τμήμα)
6. Νεφρολογικό τμήμα
Επίσης, αποφασίζεται από τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 που είναι και η ημερομηνία ισχύος του νέου Οργανισμού, η περικοπή του επιδόματος θέσης ευθύνης Συντονιστή Διευθυντή, στους παρακάτω γιατρούς λόγω κατάργησης του αντίστοιχου τμήματος:
1. Παπαναστασόπουλο Ιωάννη (Ουρολογικό τμήμα)
2. Ποπέσκου Κορίνα (Οφθαλμολογικό τμήμα)
3. Μακρή Δημήτριο (Νευροχειρουργικό τμήμα)
4. Στουραϊτη Ιωάννη (Γαστρεντερολογικό τμήμα)
5. Καλλιοντζόγλου Αναστασία (Νευρολογικό τμήμα)
6. Αληβάνη Πολυχρόνη (Νεφρολογικό τμήμα)
Δραματικό SOS
Παρουσιάζοντας στοιχεία και προβλέποντας, από την εμπειρία τους, τι θα γίνει στην πράξη με την εφαρμογή του νέου Οργανογράμματος και την κατάργηση των κλινικών, οι πρώην Διευθυντές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας. Καταρχήν, θεωρούν ότι ο νέος Οργανισμός που ήρθε παραμονή της νέας χρονιάς, προωθήθηκε «εκ των έσω» και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για σκοπιμότητες.
«Εμάς, το Οργανόγραμμα μας ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σωτρίλλης, τονίζοντας ότι συζητούνταν πάνω από ένα χρόνο και ήρθε, τώρα, «αυτό το έκτρωμα» που κάνει τις κλινικές, την Ουρολογική, τη Νεφρολογική, τη Γαστρεντερολογική και τη Νευροχειρουργική, τμήματα και παραμένουν κλινικές, τμήματα τα οποία, όπως είπε, ναι μεν είναι χρήσιμα αλλά δεν είναι πρώτης γραμμής. Αυτές τις μεγαλώνει, τις κάνει κλινικές, τις οργανώνει σε τμήματα και παραρτήματα και διατηρεί στο προηγούμενο στάτους τους γιατρούς τους.
Δήλωσε, συγκεκριμένα: «Το θέμα είναι ότι είναι κλινικές ζωτικής σημασίας και πρώτης γραμμής και καταργούμεθα. Αυτή τη στιγμή, και για τυπικούς ακόμα λόγους, δεν μπορούμε να κάνουμε εισιτήριο εμείς, πρέπει να το υπογράψει ο Διευθυντής υποτίθεται της κλινικής, ο οποίος θα είναι επικεφαλής. Το άσχημο είναι ότι δουλειά μιας ζωής, από τη μια στιγμή στην άλλη, ανατρέπεται και καταργείται και σβήνει από το χάρτη. Πιστεύουμε ότι όλη αυτή η κίνηση έγινε μέσα από το νοσοκομείο.
Δεν μπορεί το Υπουργείο να ξέρει τι γίνεται επ ακριβώς εδώ, αν και έχουμε στείλει κατ επανάληψη υπομνήματα στο Υπουργείο, έχουμε στείλει τα αθροιστικά αποτελέσματα της κλινικής που αφορά τα χειρουργεία, τα εξωτερικά ιατρεία και τις μικροεπεμβάσεις που κάνουμε. Αλλά φαίνεται ότι κάποιος δεν τα λαμβάνει υπόψη του ή δεν τα αξιολογούν».
Όσο για τους λόγους που μπορεί να έγινε αυτό, ο κ. Σωτρίλλης, περιορίστηκε στο να πει: «Yπάρχουν, αν θέλετε, διαφορετικές θέσεις και τοποθετήσεις σε κάθε δουλειά μεταξύ των υπαλλήλων και ίσως εμείς δεν είμαστε οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή να αντιπροσωπεύσουμε τις απόψεις μιας μερίδας γιατρών που έχουν άμεση σχέση με το Κράτος, με την κυβέρνηση Δεν μπορεί να καταργηθούν κλινικές πρώτης γραμμής και να επιβιώνουν κλινικές τις οποίες δεν ξέρει ούτε η μάνα του γιατρού!», είπε κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για σκοπιμότητες.
Όσο για το τι σημαίνει αυτό στην πράξη για τους πολίτες της περιοχής, όπως είπε χαρακτηριστικά θα φθάσουμε στο σημείο ο αγρότης να πουλάει την κατσίκα, την αγελάδα ή τη σοδειά του για να πάει στην Αθήνα να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική, ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους. Σημαίνει, ακόμη, περαιτέρω υποβάθμιση και στην παροχή υπηρεσιών από πλευράς του νοσοκομείου αλλά και στους ίδιους τους πολίτες.
«Διότι το νοσοκομείο δεν είναι ένα κτίριο, είναι ένας ζωντανός Οργανισμός που υπηρετούν γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και που έχει άμεση σχέση με τον πληθυσμό. Αν αποκοπούμε από τον πληθυσμό γιατί δεν μπορούμε να του προσφέρουμε τίποτα, τελειώσαμε», είπε ακόμη ο κ. Σωτρίλλης.
Εκτός, όμως, από τα παραπάνω, φαίνεται ότι ξεκινάει ένα κύμα φυγής των γιατρών από το νοσοκομείο της Ρόδου, κυρίως εκείνων που δεν είναι ροδίτες ή δεν έχουν «ρίζες» εδώ και μάλιστα ο πρώτος που το εξεδήλωσε χθες είναι ο νευροχειρούργος κ. Μακρής ο οποίος δήλώσε: «Ο κάθένας έχει την κοινή λογική να καταλάβει τι συμβαίνει εδώ.
Βλέπουμε ότι παίζονται παιχνίδια σε βάρος όχι μόνο των γιατρών, και του δωδεκανησιακού λαού και μ αυτά που βλέπω εγώ γύρω μου να συμβαίνουν, καταρχήν, από λόγους όχι μόνο εκτίμησης προς το λαό της περιοχής αλλά και εκτίμησης προς τον εαυτό μου, δεν ξέρω αν θα συνεχίσω να εργάζομαι εδώ-πιθανότατα θα φύγω. Εκείνο που μπορώ μόνο να ευχηθώ στους Δωδεκανήσιους είναι καλή τύχη και ο Θεός μαζί τους. Θα τα χρειαστούν και τα δύο»!
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσον αφορά στη νευροχειρουργική, το κόστος που θα κερδίσει από την κατάργησή της το Κράτος είναι γελοίο, ίσως 150 ευρώ που θα του κόψουν το επίδομα ευθύνης. Ενδεικτικό είναι το στοιχείο που ανέφερε, ότι δηλαδή από την ημέρα ίδρυσης της νευροχειρουργικής κλινικής, ουσιαστικά έχουν καταργηθεί οι αεροδιακομιδές, κάτι που μεταφράζεται σε κέρδος 20 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Ανυπολόγιστο, όμως, παραμένει το ουσιαστικό κόστος για όλους τους πολίτες αφού αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζονται τα πάντα στην κλινική και γλιτώνουν χιλιάδες ευρώ. Όπως είπε, όλη η γκάμα της νευροχειρουργικής αντιμετωπίζεται στη Ρόδο, μιλάμε για επεμβάσεις πανάκριβες και οι ροδίτες γλιτώνουν πολλές χιλιάδες ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι έγιναν 150 νευροχειρουργικά χειρουργεία με 3 μόνιμους γιατρούς όταν μονάδες της Αθήνας έχουν λιγότερα.
Οι γιατροί θεωρούν ότι μπορεί να αλλάξει ο Οργανισμός αφού είναι σύνηθες φαινόμενο να γίνονται τροποποιήσεις στο ΦΕΚ, ωστόσο είναι θέμα πολιτικής βούλησης.
«Πρέπει να γίνει κατανοητό και να κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, και αυτό ειπώθηκε και στη γενική συνέλευση, ότι τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του δωδεκανησιακού λαού. Δηλαδή, το κόστος της αεροδιακομιδής είναι αναλογιστικό μέγεθος. Το γεγονός ότι ο άρρωστος που έπαθε ένα ατύχημα, και συνήθως είναι ένα νέο παιδί 18-20 χρονών, μπορεί να πεθάνει επειδή δεν αντιμετωπίστηκε στη Ρόδο και πρέπει να φθάσει στην Αθήνα μετά από κάποιες ώρες, δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα», είναι κάτι που ειπώθηκε χθες.
Ο κ. Στουραΐτης είπε, μεταξύ άλλων: Έχει γίνει πολλή συζήτηση για το ποιος ή μάλλον ποιοι, κρύβονται πίσω από το εκτρωματικό οργανόγραμμα που μας σέρβιραν παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι εμπλεκόμενοι, άμεσα είτε έμμεσα, είναι: το Δ.Σ. του ΓΝΡ, η Ιατρική Υπηρεσία, το Επιστημονικό Συμβούλιο, οι Τομεάρχες, η Υ.Π.Ε. και το Υπουργείο.
Μη μου πείτε ότι μίαν ωραίαν πρωίαν το υπουργείο αποφάσισε, αφ εαυτού, να καταστρέψει το νοσοκομείο μας!
Τα πράγματα είναι πολύ απλά αλλά διαφεύγουν από τους πονηρούς, οι οποίοι, ως πονηροί, υποτιμούν τη νοημοσύνη των υπολοίπων: Με μια ματιά, ξεχωρίζουν οι Κλινικές του νοσοκομείου που έμειναν αλώβητες από το τσουνάμι! Από αυτές, επίσης με μια ματιά, ξεχωρίζουν όσοι, με την ιδιότητα του «άτυπου συμβούλου», έχουν πρόσβαση στα πολιτικά πρόσωπα που ανοσιούργησαν εις βάρος των συμπολιτών μας με το χειρότερο τρόπο. Η «φιλοσοφία» πίσω από το νέο, αλλοπρόσαλλο, οργανόγραμμα είναι: «κρατάμε τους ημέτερους-ξηλώνουμε ή αποδυναμώνουμε τους ενοχλητικούς, κι εμείς, σε αντάλλαγμα των συμβουλών μας, διατηρούμε στο ακέραιο τα κεκτημένα μας».
Ο κ. Στουραΐτης, ανέφερε, ακόμη, από τα πεπραγμένα της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, προκύπτει ότι το νέο Νοσοκομείο από το, εκ συστάσεώς του, υποστελεχωμένο Γαστρεντερολογικό, εισέπραξε περί τα 2 εκατ. ευρώ μέσα σε μία δεκαετία, δίχως να υπολογίσουμε τις αεροδιακομιδές που δεν έγιναν, με κόστος 40 χιλιάδες ευρώ ανά διακομιδή καθώς και τα χειρουργεία που αποφεύχθηκαν χάρη στις δραστηριότητές τους.
Πεπραγμένα Ουρολογικό Τμήμα το 2012
Στα Ουρολογικά Τ.Ε. Ιατρεία εξετάσθηκαν 5634 ασθενείς και 1115 ασθενείς από το ΤΕΠ και τις διάφορες κλινικές, σύνολο 6749.
Στην Ουρολογική κλινική νοσηλεύτηκαν 2067 ασθενείς, χειρουργικά αντιμετωπίσθηκαν 663 και συντηρητικά 1404.
Συνοπτικά στατιστικά ενδοσκοπικού 2011
Γαστροσκοπήσεις 908, Κολονοσκοπήσεις 670, θεραπευτικές ανώτερο 154, θεραπευτικές κατώτερο 74, επείγουσες ανώτερο 251, επείγουσες κατώτερο 319.
Πεπραγμένα Νεφρολογικού Τμήματος 2012
Νεφρολογική κλινική
Σύνολο εισαγωγών 586, Νεφρολογικά περιστατικά 471, Περιτοναϊκή κάθαρση 115, παραπομπές σε νοσοκομεία του κέντρου 0, εξετασθέντες στα Ε.Ι. 480, εξετασθέντες σε άλλες κλινικές 1300
Μονάδα Τεχνητού Νεφρού:
Χρόνια αιμοκαθαιρούμενοι: 56 ασθενείς, 6346 συνεδρίες
Φιλοξενούμενοι: 37 ασθενείς, 176 συνεδρίες
Οξεία Νεφρική Ανεπάρκεια: 121 ασθενείς, 426 συνεδρίες
Πλασμαφαίρεση: 1 ασθενής, 16 συνεδρίες
Σύνολο: 215 ασθενείς, 6964 συνεδρίες
Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης
Συνεχής Φορητή Περιτοναϊκή Κάθαρση: 21 ασθενείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου